Подигнута оптужница за покушај убиства: Пуцао у комшију, па рекао „Убио сам говедо“

Небојша Томашевић
Подигнута оптужница за покушај убиства: Пуцао у комшију, па рекао „Убио сам говедо“

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Стефана Главића (28) из Бањалуке због покушаја убиства комшије Дејана Вишекруне кога је ранио са два хица из пиштоља.

Оптужницом, коју је потврдио Окружни суд у Бањалуци, Главићу је на терет стављен покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја.

Покушај убиства догодио 9. јануара ове године у засеоку Ераци у Љубачеву код Бањалуке. Главић и Вишекруна су заједно били на прослави крсне славе код комшије и када су кренули кући дошло је до свађе која је окончана пуцњавом.

-Испред куће Е.Б. осумњичени Главић је након вербалне расправе са Вишекруном, из аутомобила “фолксваген тигуан” извадио пиштољ „ЦЗ 999 шкорпион“, за који није имао оружни лист и дозволу за држање. У намјери да лиши живота оштећеног са удаљености од око четири метра извршио је опаљење више пројектила према Вишекруни - пише у оптужници.

Први метак је, како се наводи, прошао изнад Вишекруне. Он је из страха подигао руке, да би га други пројектил погодио у лијеву надлактицу, а трећи у грудни кош. Оптужени му је тиме нанио тешку повреду усљед које је Вишекруна пао на пут уз јако крварење.

-У току пуцања Главићу је пришао Раденко Вујасин (замјеник директора Казнено-поравног завода Бањалука) који га је ухватио за руку у којој је држао пиштољ и подигао је увис, како би га спријечио да даље пуца у оштећеног. Главић је наставио да пуца, Када је испалио све пројектиле, укупно 16 метака, одбацио је пиштољ у близини и позвао полицију којој је рекао да је убио комшију говорећи: „Убио сам говедо, убио сам комшију у Љубачеву“ - наводи се у оптужници.

Уз оптужницу тужилаштво је тражило да се Главићу продужи мјера притвора у којем се налази од хапшења 9. јануара, што је суд и прихватио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана