Подигнута оптужница против Винка Матића: Рођака усмртио сјекиром у шуми

Н. Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Винко Матић (56) из Бањалуке оптужен је за убиство рођака Радомира Матића (77) којег је више пута ударио сјекиром.

Оптужницом коју је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци.  Викну је на терет стављено кривично дјело убиство зашто је Кривичним закоником Републике Српске предвиђена најмања казна од пет година затвора. 

Оптужница Винка терети да је злочин је починио 19. априла ове године у засеоку Јелићи у Доњим Голешима у шуми званој Осоје која је у власништву његове породице.

- Након вербалног сукоба  Винко Матић је оштећеног М. Р. (77) физички напао штапом којег је отео од њега као   и сјекиром коју је претходно понио са собом како би оградио своју парцелу. Оптужени је прво штапом ударио оштећеног у предјелу трупа и горњих и доњих екстремитета , а потом је „ушицом" као и оштрицом сјекире ударио оштећеног М.Р. у предјелу трупа и горњих и доњих екстремитета, шака и подлактица. Усљед тога код оштећеног је дошло до такозване политрауме, односно поврјеђивања више органа и органских система, прелома ребара, нагњечења плућа, расцјепа бубрега, прелома костију доњих екстремитета, што је довело до развоја трауматског шока усљед чега је наступила смрт - стоји у оптужници у којој није наведен мотив овог сукоба.

Према ранијим незваничним информацијама Винко је рођака Радомира напао због међе, а сукоб је наводно почео када су овце ушле у његову ливаду. 

Винко је након злочина сам пријавио полицији да је штапом истукао Радомира, али по доласку патроле на лице мјеста  старац је већ био мртав и видјело се да је ударан сјекиром. Према причама мјештана Голеша, Винко се у село  вратио на очевину и  често је долазио у сукобе са комшијама, а наводно је имао и психичких проблема, те је био склон и алкохолу. 

Они су испричали да је убијени Радомир био његов рођак са очеве стране и да су њих двојица и раније имали сукобе око имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана