Подигнута оптужница против Остоје Блесића због искориштавања компјутерске мреже за сексуално злостављање дјетета

Г.С.
Подигнута оптужница против Остоје Блесића због искориштавања компјутерске мреже за сексуално злостављање дјетета

БИЈЕЉИНА - Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Остоје Блесића за искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета те држање муниције, пише Детектор.

Блесић се терети да је током 2022. и 2023. контактирао профиле које су креирали прикривени истражиoци те, користећи профиле на Facebookу, Messengerу и Виберу, ступао у контакт с дјететом за које је вјеровао да има 13 година, комуницирао на сексуално експлицитан начин те договарао састанак са истражиоцем мислећи да је у питању дијете.

Он је, како се наводи у оптужници бијељинског Окружног јавног тужилаштва, комуницирао с дјететом на сексуално експлицитан начин, слао експлицитне порнографске фотографије, те је договарао састанак са истражиоцем мислећи да је у питању дијете, а у намјери да исто обљуби, иако му је јасно и недвосмислено развијена свијест да се дописује са дјететом од 13 година.

Како стоји у оптужници, Блесић је дошао на претходно договорено мјесто ради састанка те посјећивао интернет странице које су на себи садржавале материјале с фотографијама дјечије порнографије, након чега је с њих у више наврата увозио те прибављао за себе или другог садржаје дјечије порнографије.

Неовлаштено држао муницију

Оптужени је, користећи профиле на друштвеној мрежи Facebook, у више наврата дијелио споменуте садржаје дјечије порнографије те у кући у којој је настањен неовлаштено држао муницију чије држање грађанима уопште није дозвољено.

"Користећи компјутерску мрежу и комуникацију другим техничким средствима, договорио састанак са дјететом ради вршења обљубе или с њом изједначене полне радње или других облика сексуалног искориштавања и појавио се на договореном мјесту ради састанка те неовлаштено набавио и држао муницију, чије набављање и држање грађанима уопште није дозвољено", стоји у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана