Подигнута оптужница против 13 особа за трговину дрогом

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Специјално државно тужилаштво Црне Горе предало је Вишем суду у Подгорици оптужницу против 13 особа осумњичених, између осталог, за стварање криминалне организације, трговину скоро 5,2 тоне кокаина и прање новца.

Црногорски медији преносе да су међу оптуженима вођа кавачког клана Радоје Звицер и да је ово нова оптужница против њега.

Тужилаштво терети три лица за стварање криминалне организације, једно и за прање новца, а остале за трогивну дрогом.

Портпарол Специјалног државно тужилаштва Вукас Радоњић саопштио је да су кривична дјела извршена од новембра 2019. до марта 2021. године у Јужној Америци и појединим државама Западне Европе и у Црној Гори.

“Предмет оптужнице су дјела неовлашћеног преноса кокаина из Јужне Америке у Европу ради продаје у укупној количини од 5.160 килограма, али и пренос новца добијеног од продаје дроге из Холандије у Црну Гору, како би се прикрило његово поријекло у износу од 1,375 милиона евра”, наводи се у саопштењу.

Специјално државно тужилаштво раније је подигло оптужницу против 21 особе за стварање криминалне организације, тргововину око 4,3 тоне кокаина и прање новца.

У оптужници је предложено да буде продужен притвор за особе, да се петорици оптужених, који су у бјекству и за којима су расписане међународне потјернице, суди у одсуству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана