Подигао кредит на име преминулог користећи лажне податке

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Милош Лучић (25) из Касиндола оптужен је да је лажирао податке како би као судужник на име преминулог Ж.Ј. подигао кредит у Микрокредитној организацији "Санрајз" од 7.500 КМ.

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Основни суд у Сокоцу.

Лучића терете за кривично дјело обмана при добијању кредита или других погодности.

Према оптужници он је у МКО "Санрајз" 15. фебруара 2021. године као судужник уз захтјев за кредит предао неистините податке.

- Поред остале потребне документације предао је и рекапитулације – платне листе предузећа „ФАСА“ д.о.о Сарајево за мјесец новембар 2020. године, децембар 2020. године и јануар 2021. године, које гласе на његово име, иако никада није био у радном односу у том правном лицем. Кредит је и одобрен на основу приложене документације, након чега је закључен уговор о кредиту од 17.02.2021. године између Микрокредитне фондације „Санрајз“ као повјериоца и Ж.Ј. као дужника и Милоша Лучића као судужника, те су Ж.Ј. новчана средства у износу од 7.500,00 КМ стављена на располагање- стоји у оптужници.

Наводи се да је поступањем Лучића на овај начин оштећена Микрокредитна фондација „Санрајз“ за укупан износ од 8.827,06 КМ, увећан за доспјеле камате и трошкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана