Подгорица: Одређен притвор окривљеном за копање тунела до вишег суда

Срна
Подгорица: Одређен притвор окривљеном за копање тунела до вишег суда

ПОДГОРИЦА - Основни суд у Подгорици одредио је једномјесечни притвор мушкарцу чији су иницијали В.Е, који је изручен из Шведске, а осумњичен је за тешку крађу и копање тунела до Вишег суда.

Налогодавци, финансијери и мотиви за копање тунела још нису познати. Попис није завршен ни четири мјесеца након провале, а засад се зна да су украдени пиштољи, дрога, мобилни телефони.

Из Основног суда данас је саопштено да је В.Е. саслушан и да му је притвор одређен због сумње да је извршио кривично ђело тешка крађа, као и због опасности од бјекства.

Црногорски медији наводе да је ријеч о Владимиру Ерићу који је 13. октобра ухапшен по потјерници на аеродрому у Стокхолму док је покушавао да се укрца на лет за Београд.

Из црногорске полиције раније је саопштено да су у копању тунела испод Вишег суда у Подгорици учествовали

Вељко Марковић /32/, Милан Марковић /53/, Дејан Јовановић /30/ и Владимир Ерић /32/, држављани Србије. Осим Ерића, остали осумњичени још измичу органима правде.

Паралелно је ухапшена и група црногорских држављана, који су окривљени за логистику и помагање учиниоцима након извршења кривичног ђела. Међутим, сви они су ослобођени одлукама црногорског Врховног суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана