Почиње кампања „Ниједан више“

Небојша Томашевић
Почиње кампања „Ниједан више“

БАЊАЛУКА – "Ниједан више" назив је кампање коју организује Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у циљу подизања свијести грађана у одговорном понашању у саобраћају и тако смањењу несрећа.

Како је саопштено из МУП-а Српске кампања почиње 19. августа и трајаће до 30 септембра ове године.

- Сам мото кампање „Ниједан више“ је упозорење да ове године не славимо 109 рођендана, јер смо у саобраћајним незгодама у 2023. години изгубили 109 живота. Управо вожња под утицајем алкохола и неприлагођена брзина узрок су саобраћајних незгода са најтежим посљедицама. Општи циљ кампање је упозорити на све опасности и посљедице које са собом носи непоштовање саобраћајних прописа, са акцентом на побољшање стања безбједности у саобраћају - стоји у саопштењу полиције.

Подаци МУП-а говоре да упркос бројним репресивним и превентивним мјерама, велики број грађана у саобраћају учествује под утицајем алкохола, као и  да приликом вожње не користе безбједносни појас и управљају технички неисправним возилом.

То су све елементи који значајно утичу на стање безбједности у саобраћају. Само стационарним радарским системима на путевима Републике Српске у 2023. години евидентирано 524.812 прекршаја, од којих се највећи дио односи управо на непоштовање прописане брзине кретања возила, а 18.797 возача је у истом периоду искључено из саобраћаја због вожње под утицајем алкохола. Ови подаци упозоравају на потребу за већом пажњом и одговорношћу свих учесника у саобраћају-наводи се у саопштењу.

Из МУП-а Српске апелују да одговорним приступом допринесeмо промјени „црнe“ статистикe, односно смањи број страдалих у саобраћају.

 У оквиру кампање „Ниједан више“ полицијски службеници МУП-а РС организоваће низ активности широм Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана