Почело суђење Златку Видовићу оптуженом за покушај убиства Бориса Зорића: Другу поклонио јакну па га избо због "тродона"

Небојша Томашевић
Почело суђење Златку Видовићу оптуженом за покушај убиства Бориса Зорића: Другу поклонио јакну па га избо због "тродона"

БАЊАЛУКА - Златко Видовић (40) из Бањалуке поклонио ми је јакну па смо се након тога посвађали због "тродона" и онда ме је избо чакијом, испричао је Борис Зорић (35) у бањалучком Окружном суду.

- Дружимо се дуго година и то вече код њега смо сједили и причали. Пили смо пиво и "тродоне". Не сјећам се баш добро свега. Дао ми је јакну коју сам обукао. Знам да је махао чакијом испред лица те сам га ударио по руци и она је испала. Посвађали смо се, а само се сјећам да ми се унио у лице као да хоће да се туче. Гурнуо сам га, он је пао на кревет. Пошао сам да изађем из собе и он ме убо у леђа, пао сам и више се не сјећам - казао је Зорић.

Каже да није сигуран шта се десило, али да зна да га је убо у руку и раме те да га је од смрти спасио Видовићев брат Давор.

- Сјећам се да сам када сам пао и лежао видио нож и оптуженог да замахује.  Ухватио га је брат за руку и рекао "Немој Златко". Захвалан сам му што ми је спасио живот. Он ме послије изнио испред зграде и позвао хитну - рекао је Зорић и додао да је, прије него што га је убо, Златко опсовао "нећеш више мајку ти".

Нагласио је да се не сјећа добро зашто је тачно избила свађа, али да је касније чуо да је то због "тродона".

- Наводно је био љут јер сам му украо тродонску терапију, што ја не спорим. Могуће да јесам, али се не сјећам - казао је Зорић.

Тужилац Зорица Барош нагласила је да је свједок другачије говорио у истрази те му прочитала дио изјаве.

- Почели смо да спарингујемо и закачио сам га пар пута, а онда не знам из ког разлога је узео чакију. Почео је да је прислања и да ме боцка - стоји у Зорићевој изјави, коју је прочитала тужилац.

Одговорио је да не вјерује да је било тако и да је било само махање ножем - чакијом, те да је у почетку све било "ружна шала". Судија Бранимир Јукић је питао свједока шта је истина, а Зорић је нагласио да је тачно оно што каже на суду.

Видовића терете да је Зорића покушао да убије 16. октобра 2019. године у свом стану у бањалучкој улици Милана Тепића. Наводи се да је био у стању битно смањене урачуњивости под одлучујућим дјеловањем зависности од алкохола и опијата, са концентрацијом алкохола у крви између 1,51 и 1,58 промила. У оптужници стоји да је Видовић након свађе прислонио Зорића уз врата те му нож прислонио уз тијело, али је он успио да га одгурне и побјегне из собе у ходник гдје се саплео и пао. Видовић му је пришао те ножем га убо три пута, након чега је његов брат успио да му отме оружје.

Бруно Ролд

Борис Зорић је у бањалучком Окружном суду лани осуђен на четири године затвора због учешћа у убиству Бруна Ролда. Изречена му је казна испод законског минимума, јер је кривично дјело починио у стању битно смањене урачуњивости. Пресудом је упућен на чување и лијечење од зависности у Завод за психијатрију на Сокоцу. За тај злочин на 15 година робије осуђен је Раде Дрљача који је заклао Ролда и запалио његово тијело. Слободан Крнетић, који је учествовао у премлаћивању Ролда, добио је седам година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана