Почело суђење Здравку Милановићу за покушај убиства супруге Невенке: Жену пушком нишанио у главу

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Погодио ме је у раме, а крв је липтала на све стране. Поново је насрнуо на мене и циљао у главу. Борила сам се једном руком, а бол је била неиздржива. Успјела сам гурнути цијев и погодио ме у прса.

Испричала је ово у бањалучком окружном суду Невенка Милановић на суђењу супругу Здравку Милановићу (67) који је оптужен да је покушао да је убије. Појаснила је да су кобног дана она и Здравко имали мању размирицу те да је он њу и раније вербално малтретирао и вријеђао.

- Кобне вечери када сам отишла у кревет око 23 часа, а он је дошао и малтретирао ме, није дао спавати. Питао ме има ли разлога да иде или да остане. Опсовала сам и њега и разлоге те рекла да или иде или остане, да не прави проблеме и да је вријеме да се смири, јер има 68 година. Отишао је и узео флашу ракије из фрижидера те изашао напоље и упалио аутомобил и трактор - присјетила се Невенка.

Додала је да је након неког времена Здравко ушао с пушком код ње, али да није вјеровала тада да ће пуцати.

- Усмјерио је оружје на мене и рекао да се не слаже да комуницирам с дјецом, синовима. Одговорила сам му да се своје дјеце нећу одрећи, а он је казао: “Убићу те”. Одговорила сам: “Убиј ме” и видјела да му је прст на обарачу. У секунди сам схватила да ће пуцати. Гурнула сам цијев, а он је испалио хитац који ме погодио у раме. Рекла сам: “Што ми ово уради и развали раме” - испричала је Невенка.

Додала је да је Здравко поново насрнуо на њу и оборио с кревета те пушку усмјерио према глави.

- Успјела сам цијев повући па ме погодио у груди. Након тога је изашао и чула сам ауто како одлази. Позвала сам путем телефона његовог брата Славка и рекла да ме Бајо, како зовемо Здравка, ранио и да зове хитну. Молила сам Бога да преживим да видим дјецу и унуке. Бол је била ужасна - рекла је Невенка.

Испричала је да је од 2003. или 2004. године Здравко почео да је малтретира и вријеђа, али није било физичких сукоба.

- За 29 година брака ударио ме само једном. Иначе није ни пио, а вјерујем да је ту вече узео ракију да се извуче на то да је био пијан. Сад мислим да је те кобне вечери упалио ауто и трактор да се не чују пуцњи - рекла је Невенка.

Истакла је да од супруга не тражи никакву надокнаду штете, јер он то и нема чим да уради.

- Тешко ми је, тешко је и дјеци, синовима који сад морају да брину и за мене, али и њега. Све је на њихова плећа пало. Трајни сам инвалид и треба га казнити, како је и заслужио - нагласила је Невенка те истакла да се супруга не боји нити га се када бојала.

Здравка Милановића тужилаштво терети да је покушао да убије супругу Невенку 15. марта ове године око 23 часа у њиховој кући у селу Чардачани код Лакташа. У оптужници је наведено да је у супругу пуцао два пута из ловачке пушке и да је њу погодило 120 зрна сачме.

Кафа

Невенка Милановић је је испричала да је прије него што ју је покушао да убије супруг Здравко њиховим синовима рекао да су лоши људи.

- Позвао је на кафу комшије Милицу и Недјељка Ђукића и наше синове. Рекао им је да су лоши људи, да не долазе код нас у двориште и кући. Они су плакали јер их је то увриједило. Рекли су му: “Немој дирати матер, ми ћемо је водити с нама” - рекла је Милановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана