Почело суђење за покушај убиства Слободана Васиљевића

Г.С.
Почело суђење за покушај убиства Слободана Васиљевића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Славиша Јурешевић и седморка оптужена за покушај убиства Слободана Васиљевића из Власенице, пред лице правде ће у једном поступку. Тако су се данас и појавили у Окружном суду у Источном Сарајеву, а први пут очи у очи, након више од годину дана сусрели су се и Васиљевићем који је свједочио.

Питања за Васиљевића  имао је само адвокат Славише Јурошевића, за којег Васиљевић тврди да је организатор напада у којем је у ноћи другог јуна прошле године брутално претучен. Ударци шипкама по глави и ногама били су кобни за Васиљевића који је за длаку извукао живу главу. 

"Ви сте видјели и покушај адвоката да минимизира тај случај кроз повреде, кроз неке смијешне покушаје какво је било освјетљење, да ли сам их све видио да ли нисам, али добро то је већ нешто што сам ја очекивао. Ја не тражим да се ти људи поубијају, да се пострељају, да се осуде на доживотне казне. Ја само тражим да се осуде у оквиру закона, а закон је јасан. То је организована група, сви они су повратници у извршењу кривичних дјела", каже Слободан Васиљевић.

Питања нису имали ни Миљан Милић, Стефан Радовановић, Стеван Гарић, Небојша Петковић, Милутин Кандић, Горан Чалмић и Небојша Озимковић. Нијем је остао и Јурошевић. Након што је објелоданио све доказе против седморке на челу са Јурошевићем, Васиљевић каже да од покушаја склапања споразума и признању кривице неће бити ништа. 

"Оно што је индикативно они сви покушавају сад да склопе споразум о признању кривице, али ја то свакако нећу дозволити у тој мјери у којој се ја будем питао, а питам се доста. Тако да нико у моје име не може закључивати никакве споразуме који неће задовољити одређени минимум затворских казни које су предвиђене јер и сам тај споразум има неке своје минумуме испод којих се не може и свакако тонећу дозволити", каже Васиљевић. 

У оптужници која је подигнута прошле године детаљи напада на Слободана Васиљевића испред дворишта православне цркве у Шековићима, су језиви.  У њој пише да је дио оптужених сачекао да Васиљевић, кобне вечери, изађе из парохијског дома. Милић је први пришао Васиљевићу и из своје јакне извадио металну шипку, којом је Васиљевића ударио у главу, усљед чега је овај пао на асфалт, а Милић и Радовановић су наставили да га заједно ударају, и то Милић металном шипком и ногама, а Радовановић ногама, наводи се у оптужници. 

У том тренутку, наводено је у оптужници, до Васиљевића, који је лежао на асфалту, дотрчао је Јурошевић, заједно са Гарићем, Петковићем, Кандићем и Чалмићем, који су наставили са бруталним премлаћивањем. Васиљевић је задобио тешке повреде, након чега је завршио у коми, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана