Почело суђење оптуженима за прикривање доказа о смрти Џенана Мемића

срна
Почело суђење оптуженима за прикривање доказа о смрти Џенана Мемића

САРАЈЕВО - Читањем оптужнице и уводним ријечима Тужилаштва и одбране данас је у Суду БиХ почео главни претрес у предмету „Зијад Мутап и други“, у којем се оптужени терете за прикривање доказа о смрти Џенана Мемића.

Тужилаштво БиХ најавило је да ће доказати дјела која им се стављају на терет и то кроз свједочење 88 свједока, од којих је 16 под заштитом те 166 материјалних доказа. Тужилаштво БиХ на данашњем рочишту изнијело је податак да је један од свједока под заштитом задобио тешке тјелесне повреде након питања починитеља: „Јеси ли ти застићени“.

Речено је да се овај случај истражује те да не знају да ли има везе с оптуженим. Одбране оптужених изнијеле су приговоре с обзиром на то да сматрају да Тужилаштво БиХ нема надлежност за суђење у овом предмету, оптужницу су назвали срамотном те истакли да треба да уђе у уџбенике као примјер како се не треба радити. Наставак суђења заказан је за 14. октобар, а као први свједок најављен је Муриз Мемић, отац страдалог Џенана.

Џенан Мемић је страдао у фебруару 2016. године. Заједно с њим, у илиџанској Великој алеји је била дјевојка Алиса Мутап. Услијед задобијених повреда, младић је преминуо у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву седам дана касније. Породица Мемић и њихов правни заступник Ифет Ферагет увјерени су да је Џенан убијен и инсистирају да правосуђе страдање истражује управо као убиство.

Суди се Џенановој његовој бившој дјевојци Алиси Рамић (дјевојачко Мутап), њеном оцу Зијаду Мутапу, двојици полицајаца Хасану Дуповцу и Јосипу Барићу, те Муамеру Ожеговићу – раднику хотела „Кристал” са којег су надзорне камере снимиле догађај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана