Почело суђење Дарију Мирјанићу оптуженом за разбојништво: Бљузго жели да призна кривицу

Н. Т.
Foto: Приватна Архива/Уна

БАЊАЛУКА - Дарио Мирјанић (36) из Бањалуке кога терете за разбојништво јер је пријетећи шипком опљачкао спортску кладионицу "Моцарт" жели да призна кривицу и каје се за оно што је урадио.

Његов адвокат Слободан Булатовић истакао је да су у току преговори са Окружном тужилаштвом како би закључили споразум о признању кривице.

Мирјанић је потврдио да жели да закључи споразум о признању те је истакао да се каје за оно што је урадио.

Након обавјештења о могућем закључењу споразума прочитана је оптужница, а тужилац Дијана Кукобат у уводној ријечи је истакла  да ће кривицу оптуженог доказивати са девет свједока и укупно 34 материјална доказа. Одбрана није износила уводну ријеч нити приједлог доказа.

Након тога предсједник судског вијећа Благоја Драгосављевић је  суђење одгодио с обзиром на чињеницу да се није појавио свједок оштећени Славиша П.

Мирјанића оптужница терети да је 18. фебруара 2023. године опљачкао  кладионицу "Моцарт" у бањалучкој улици царице Милице када је од радника узео 4.400 КМ.  

Како се наводи у кладионицу је ушао носећи арматурну шипку дужине 75 и ширине 10 центиметара те је запријетио раднику Славиши П. 

- Пришао му је и рекао "гдје су паре", а кад му је радник одговорио да нема пара, подигао је металну шипку у ваздух и јако замахнуо у његовом правцу, те му љутито рекао "је л’ нема пара", те је пришао ближе пулту и обратио се поново оштећеном ријечима "дај паре, ово је пљачка!"- стоји у оптужници.

Додаје се да је Славиша П. из страха за свој живот, јер је знао да је осумњичени кажњаван због убиства, извадио из сефа новац у износу од 4.400 КМ и разбојнику који је тада побјегао.

Мирјанић је познат од раније по кривичним дјелима и осуђиван је за убиство, наношење тешких тјелесних повреда и фалсификовање новца.

Осуђен је на осам година затвора крајем 2011 године због убиства Весе Медића (24) којег је избо ножем након краће свађе испред кафића "Екселенс" у бањалучком насељу Обилићево. 

Мирјанић је хапшен и 2021. године јер је у бањалучком кафићу "Круг" претукао двије дјевојке за чији стол је прилазио више пута,а  напао их је када су га замолиле да се одмакне од њих.

Мирјанић је у судници рекао да је све затворске казне одлежао у периоду од 2011 до 2018. године. Незванично сазнајемо да је он прије пљачке поменуте кладионице прекршајно кажњен. 

ДУГОВИ

Дарио Мирјанић је дио новца који је опљачкао из кладионице искористио да врати раније дугове.

Тужилац Дијана Кукобат је појаснила да је од девет предложених свједока само један очевидац и то оштећени радник кладионице Славиша П. 

- Неколико свједока су особе којима је Мирјанић враћао дугове и од којих је одузет новац. Такође међу свједоцима су и радници агенције "Сектор Секјурити" који су дошли одмах након разбојништва на лице мјеста - појаснила је Кукобат.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана