Побјегао домар који је украо дрогу из полицијског сефа у Бору

Срна
Побјегао домар који је украо дрогу из полицијског сефа у Бору

БЕОГРАД- Полицијски службеник чији су иницијали И.М. /36/, који се сумњичи да је крајем марта 2017. године из сефа полицијске зграде Бор украо два килограма заплијењеног хероина, умјесто на оптуженичкој клупи, побјегао је у иностранство.

Према доступним информацијама, И.М. је био запослен као домар у Полицијској управи Бор, а дрогу, заплијењену у више акција, вриједну око 40.000 евра, продао је за 20 пута мању суму свом суграђанину чији су С.Д. /27/, јавиле су "Вечерње новости".

Док је истражни поступак трајао, осумњиченом полицијском службенику из непознатих разлога није одузет пасош, већ је пребјегао у једну земљу преко Атлантског океана и недоступан је српским органима гоњења.

Према незваничним информацијама, И.М. је наркотике украо прије три године, али је тек 2017. урађен попис заплијењених опијата.

"Тада је уочено да фали око два килограма наркотика и започета је истрага. Све време се трагало за крадљивцем", рекао је извор близак истрази.

Домар је имао кључеве свих врата и сефова у станици и тако је успио да дође до хероина, на крају је признао шта је урадио, а дио продате дроге је заплијењен у Новом Саду.

Оперативним радом установљено је да купац дроге С.Д. касније препродао килограм хероина за суму од 4.000 евра, и то посредством лица из Новог Сада чији су иницијали С.С. /32/.

Наркотике је купио мушкарац од 27 година, чије име полиција није саопштила.

Сеф у којем се чувају заплијењени наркотици налази се у подрумским просторијама Полицијске управе у Бору.

Кључ од сефа посједује неколико људи, а даља истрага ће показати да ли има још умијешаних у ову несвакидашњу крађу хероина из зграде полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана