Пљачкашу маркета три године робије

Небојша Томашевић
Пљачкашу маркета три године робије

ДОБОЈ - Драган Мишић из Теслића осуђен је у добојском Окружном суду на три године затвора због покушаја оружане пљачке продавнице "Мини маркет" на подручју Теслића. Он је осуђен за кривично дјело покушај разбојништва, а пресуди је претходило признање кривице.

Према оптужници све се десило 31. јануара 2021. године када је оптужени маскиран "фантомком" и наоружан гасним пиштољем ушао у поменуту продавницу. Наводи се да је на рукама имао рукавице, а на себи маскирну јакну маслинастозелене боје.

Оптужени је одмах по уласку у маркет радници Ј. Ц., која је стајала иза пулт, запријетио пиштољем. Од ње је пријетећи тражио да му отвори касу и преда новац.

То је поновио више пута, али она је остала прибрана те није хтјела да му отвори касу. Како се наводи и поред упорних пријетњи оружјем да му преда новац радница је успјела да путем телефона брзим бирањем позове оца В. Ц. да дође, јер је у току пљачка.

То је разбојника изненадило па се окренуо и истрчао из маркета без плијена и дао се у бијег.

- Оптужени је у намјери присвајања противправне имовинске користи уз пријетњу оружјем покушао одузети туђе покретне ствари чиме је починио кривично дјело разбојништво у покушају - наводи се у пресуди која је објављена на интернет страници суда уз навођење иницијала.

Према пресуди Мишић је након неуспјеле пљачке из маркета отрчао до "голфа" с којим је великом брзином побјегао са лица мјеста путем Теслић - Блатница. На возилу нису биле регистарске ознаке.

Оптуженом Мишићу је због више олакшавајућих околности и признања кривице затворска казна максимално ублажена. Према кривичном законику Републике Српске за кривично дјело разбојништва које је њему оптужницом било стављено на терет предвиђена је казна од пет до 15 година затвора.

Према закону та казна се максимално може ублажити до три године затвора, што је у овом случају и учињено.

Мишић је пресудом обавезан и да надокнади трошкове кривичног поступка и то паушали износ од 150 КМ. Новац треба да уплати у року од 15 дана од дана правоснажности пресуде, а уколико то не учини суд може покренути принудну наплату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана