Планули погони пекаре "Тодић": Ватра "прогутала" 400.000 КМ (ФОТО+ВИДЕО)

Небојша Томашевић
Foto: ГС

ЛАКТАШИ – Објекат производног погона пекаре "Тодић" у Трну код Лакташа у потпуности је изгорио, а ватра је проузроковала материјалну штету од најмање 400.000 марака, потврђено је "Гласу Српске".

Пожар је избио у ноћи између недјеље и понедјељка у моменту када у овом објекту није било никог. Из полиције је за речено да је пожар пријављен у понедјељак у 3.20 часова. -Пожар су локализовали припадници Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Лакташи.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука- речено је у Полицијској управи Бањалука. Након полицијског увиђаја биће познато шта је довело до хаварије, а како је видљиво на лицу мјеста штета на објекту је тотална.

Власник пекаре "Тодић" Милорад Тодић рекао је "Гласу Српске" да је штета од пожара је тотална јер су изгорјели машине и објекат. Истакао је да је најбитније да нико није повријеђен и да у тренутку пожара у пекари није било никог.

- Тешко је говорити о процјенама колико је тачно ватра направила штете али оквирно она није испод 400.000 марака,а можда и више. Не зна се одакле је кренуо пожар.

Мјештани Трна су за испричали да се изнад овог погона ноћас извијао велики пламен. Дио овог лакташког насеља јуче је био без струје, а на терену су поред полиције били и електричари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана