Планирао купити хотел, по повратку са мора схватио да је остао без пара!

Аваз
Планирао купити хотел, по повратку са мора схватио да је остао без пара!

САНСКИ МОСТ - У насељу Здена код Санског Моста, у ноћи с петка на суботу, десила се филмска пљачка.

Дошао на одмор

Како сазнаје „Дневни аваз“, у тој пљачки је отуђено 1,7 милиона КМ. Опљачкан је један грађанин Санског Моста, који дуго година живи у Сједињеним Америчким Државама, а дошао је у свој град на одмор.

Према информацијама до којих смо дошли, опљачкана особа је хтјела да купи један хотел, па је дигла новац за те сврхе. Но, он је новац оставио у кући и отишао на море, а када се вратио, био је шокиран, јер новца није било. На стану су видљиви трагови провале, а сада се провјерава видеонадзор.

Полиција још трага за непознатом особом која је починила ово дјело.

Ово није прва велика пљачка ове године с обзиром на то да је група из Грузије у бањалучком насељу Лауш отуђила близу два милиона КМ. Тада је десет држављана Грузије организирало групу, од којих су тројица били извршиоци, а седморица помагачи.

Они су дошли до куће власнице мјењачнице Ј.Ш., узели торбе с новцем и побјегли.

Кривична дјела

Након пљачке је ухапшен Ноа Твалбеишвили на Сарајевском аеродрому, а неколико дана касније још два члана ове групе ухапшена су у Добоју.

Дужи период одређени држављани Грузије су присутни на територији БиХ, гдје су дошли с намјером да врше кривична дјела. На мети су им биле особе које имају мјењачнице. Ради се о међународној организованој криминалној групи – рекла је тада начелница ПУ Бања Лука Ђурица Вукелић.

Највећа пљачка

Највећа пљачка у БиХ десила се 2010. године код Широког Бријега, када су наоружани разбојници напали возило фирме за обезбјеђење те том приликом узели 3,62 милиона еура, а из пратећег возила још 150.000 КМ.

Они су имали ракетне бацаче, а радницима су рекли да напусте возило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана