Планирано убиство Луке Бојовића: Вјежбали упуцавање на њивама у Великом Селу

ГС
Планирано убиство Луке Бојовића: Вјежбали упуцавање на њивама у Великом Селу

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против петорице окривљених за припремање убиства Луке Бојовића, од којих се тројица терете и за друга тешка кривична дјела.

Оптужницом која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, сва петорица окривљених Никола П, Милан И, Филип К, Саша К. и Богдан П. терете се за кривично дјело тешко убиство.

Никола П. и Саша К. терете се и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а Милан И. за кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Тужилаштво је предложило суду да Николи П. и Милану И. продуже притвор због опасности од бјекства, да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности, а Саши К. и Филипу К. због опасности од бјекства и да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду.

Постоји оправдана сумња да су ови осумњичени од почетка фебруара до 10. маја 2024. године заједно, са умишљајем, набављали средства за убиство Луке Бојовића, договарали се, планирали и организовали његово извршење.

Филип К. је, како се сумња, окупио остале осумњичене и додијелио им тачно одређене задатке у циљу извршења кривичног дјела, са којима су се сви осумњичени сложили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана