“Плакали и хтели да се обесе”: Беливук о окривљеним сарадницима

Танјуг
Foto: Г.С.

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду данас су сви оптужени припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука изнијели одбрану и негирали кривицу.

Припадници се иначе оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Милован Тадић је након паузе на суђењу навео да му је одузето више од 20 телефона, али је он користио само два, док су остали били стари телефони, и додао да никада није користио телефон са криптованом апликацијом “Скај”, као и да су му значка и панцир остали од претходног посла.

Он је негирао да је продавао наркотике, наводећи да од 2018. године не ради у клубовима као обезбјеђење те није на тај начин ни могао да продаје дрогу.

Одговарајући на питања тужилаштва, Тадић је навео да Беливука познаје десетак година и да су се упознали када су заједно радили послове обезбјеђења у клубовима, као и да је Марка Миљковића упознао преко Беливука.

Потом му је Беливук поставио неколико питања о ресторану на стадиону Партизан, на која је Тадић рекао да су у тај ресторан често долазила дјеца као и њихови родитељи који су их чекали док заврше тренинг. Такође је рекао да тај ресторан никад нису називали бункер или база.

Филип Ивановски је остао при раније изнесеној одбрани у којој је негирао кривицу, што је рекла и Слађана Секулић која је додала да ће детаљну одбрану изнијети накнадно.

Борис Карапанџић је такође остао при одбрани коју је изнио, док је Никола Стефановић негирао кривицу и рекао да ће у даљем току поступка изнијети одбрану.

Владимир Грек је кратко негирао кривицу, а Алекса Шејић је поновио да никада није складиштио нити продавао дрогу, као и да није отео и силуовао И.С.

Припадници ове групе се оптужницом терете да су оштећеног И.С. отели и данима мучили и злостављали у ресторану на стадиону ФК Партизан, док је Шејић оптужен и да га је силовао.

Мијат Симеуновић и Милош Лукић Селак су кратко негирали кривицу, док су Алекса Дуњић и Војислав Ђорђевић рекли да остају при раније изнесеној одбрани и да неће ништа додати.

Алекса Стошић је негирао кривицу и навео да ће одбрану изнијети у даљем току поступка, а Владимир Димитријевић је истакао да никада није ни видио дрогу нити је продавао.

Ђорђевић је негирао да је имао телефон са криптованом апликацијом “Скај”, и додао да Беливука и Миљковића познаје јер им је поправљао аутомобиле.

Окривљени-сарадници Срђан Лалић и Никола Спасојевић су му постављали питања о њиховом познанству, на шта је Ђорђевић рекао да не познаје ни једног ни другог.

Никола Спасојевић се пожалио судији да су му Беливук и Миљковић пријетили и добацивали док је Владимир Ђорђевић улазио у дио гдје сједе оптужени, због чега је судија рекла да ће прегледати снимке са камера у судници.

Драган Митровић је кратко негирао кривицу, али се, док је прилазио говорници, обратио окривљеним-сарадницима због чега га је судија опоменула.

Беливук је указао судији да обрати пажњу на понашање окривљених-сарадника јер, како тврди, смију се и глуме “кловнове” и додао да су у притвору “плакали и хтјели да се објесе”.

Милош Будимир је данас допунио своју одбрану тврдећи да није извршио кривично дјело везано за оружје, дрогу и убиства.

Суђење се наставља у петак када би требало да почну саслушања окривљених-сарадника Срђан Лалић, Бојан Хрватин и Никола Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана