Пирот: Преврнуо се комби пун миграната, погинуло двоје, 19 тинејџера повријеђено

Танјуг
Пирот: Преврнуо се комби пун миграната, погинуло двоје, 19 тинејџера повријеђено

ПИРОТ - У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила ноћас на пружном прелазу у пиротском насељу Радин До, на излазу ка Књажевцу, приликом превртања комбија пуног илегалних миграната, двије особе су погинуле, а у пиротској болници је збринуто 19 малољетних и један одрасли пацијент.

Пиротска полиција ухапсила је возача комбија, Д.М. (39) из Београда, због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја и недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Како је Танјугу казао начелник Одјељења ортопедије пиротске болнице др Небојша Јовановић, ноћас око поноћи у пиротску болницу транспортовано је 20 пацијената, а двије особе су погинуле на лицу места. Након надљудских напора свих расположивих тимова Опште болнице Пирот, током ноћи највећи број пацијената је збринут, а у пиротској болници на даљем лијечењу налазе се још тројица пацијената.

Што се тиче повреда, два пацијента су примљена на ортопедију, један на одјељење хириргије, а пацијент који је био у најтежем стању због унутрашњег крварења је након адекватне обраде примљен у јединицу интензивне његе.

-Хируршка екипа је ушла у операциону салу. Хтео бих да похвалим све здраствене тимове који су били укључени у збрињавање овако великог броја пацијената - казао је др Јовановић.

Чувар пружног прелаза Синиша Димић каже да је његов колега који је ноћас радио чуо јак прасак након чега је изашао да види о чему се ради и како би помогао колико може.

-До несреће је дошло у 23,40, поломљен је пружни прелаз, а у то време није било возова - рекао је Димић.

Полиција Д. М. терети да је комби возилом београдских регистарских таблица, у намјери да избјегне полицијску контролу, због неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом и код пружног прелаза ударио у стуб са свјетлосном сигнализацијом, усљед чега се возило преврнуло на кров.

У путничком комбију марке „опел“, којим је управљао, налазила су се 22 лица, за које је установљено да су ирегуларни мигранти.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 чсаова и он ће, уз кривичну пријаву, бити предат тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана