Пијани возач згазио петочлану породицу: Maјка погинула, љекари се боре за живот дјетета

ГС
Пијани возач згазио петочлану породицу: Maјка погинула, љекари се боре за живот дјетета

ЗАДАР - У страшној несрећи која се синоћ око поноћи догодила на острву Виру, погинула је мајка док су отац и двоје дјеце с тешким повредама превезени у задарску болницу. Једно дијете срећом је остало неповријеђено.

Најгоре  повреде има дјечачић стар три године којег су ноћас оперисали, а има повреде главе и бори се за живот, сазнају 24сата.

Отац (28) налази се на одјелу интензивне његе.

-Његове су повреде јако тешке, међу осталим ту су повреде карлице, плућа и поткољенице, али није животно угрожен - казао је др Недиљко Јовић за 24сата.

Беба од11 мјесеци чудом је прошла без повреда, а дјевојчица стара четири године има тешке повреде, али није животно угроженаНа њих је, док су се пјешке враћали у викендицу на острву, на Путу Лозица налетио пијани возач у „фиат пунту“. Од силине ударца, он и сувозач остали су заробљени у возилу па су их морали извлачити ватрогаси, пише портал Јутарњег листа. 

Возач се тренутно налази у просторијама ПУ Задарске.

 

Како сазнаје zadarski.hr, страдала жена је са породицом љетовала на острву, али више од тога од полиције се није могло сазнати док се не обавијести остатак породице.

Увиђај је трајао цијелу ноћ, све до шест часова јутрос, а ускоро би требале бити познате све околности ове трагедије које је ноћас шокирала острво.

Свједоци који су се затекли у близини догађаја кажу да је припити возач налетио с леђа у пјешаке који су се кретали уз ивицу пута, а с њим у возилу да је био и сапутник те да су их обојицу, након што се ауто преврнуо, извлачили ватрогасци.

Призор који су затекли ватрогасци, био је грозан.

-Мајка је била на мјесту мртва. Двоје мале дјеце повријеђено је зајеdно с оцем. На мјесту трагедије затекли су и возача и њега су описали да је у стању шока, кад је схватио што је направио. Ватрогасци су радили до три часа - рекао је командир ДВД Пљусак Нин Јошко Јурлина за 24 сата, преноси Задарски.

Трагедија се догодила на Путу Лозица, саобраћајници која центар острва спаја са засеоком Лозице и Торови. На том дијелу саобраћајнице, која пролази уз шумски предио, нема тротоара због чега пјешаци често ходају уз ивицу пута. Дивљања на вирским цестама догађају се свакодневно, од аутомобила преко квадова и ромобила, а због великог броја људи и возила на острву, сваког се дан забиљежи неколико саобраћајних несрећа.

На Виру иначе нема полицијске станице иако на острву љети дневно борави и до 70 хиљада људи. Најближа станица је у Нину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана