Пијани Прњаворчани упали у полицијску станицу па галамили и вријеђали, један полицајац нападнут

Јасмина Салопек
Пијани Прњаворчани упали у полицијску станицу па галамили и вријеђали, један полицајац нападнут

ПРЊАВОР - Припадници Полицијске станице Прњавор ухапсили су А.Г. и Ј.П. из овог мјеста јер су у просторијама ове станице пијани викали и галамили, а једно је и напало полицајца.

Прњаворска полиција је у суботу, 8. априла, ухапсила А.Г. због сумње да је починило кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, те Ј.П. због почињених прекршаја свађа, вика, вриска и непристојно понашање, те ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ова лица су се а око 5.30 часова путничким возила марке “фолксваген” довезла до зауставне рампе Полицијске станице Прњавор, а потом изашла из возила и ушла у просторије Станице гдје су тражила информације о трећем лицу, а потом напустила просторије и круг Полицијске станице, те се упутила у правцу путничког возила.

-Убрзо потом лице А.Г. се вратило у просторије Полицијске станице, те нарушавало јавни ред и мир на начин да је викало, галамило и вријеђало полицијске службенике, оглушујући се на законито издата наређења, а потом и физички напало једног полицијског службеника. Такође, лице Ј.П. се вратило у просторије Полицијске станице, нарушило јавни ред и мир, виком и галамом, те се оглушило о законито издато наређење полицијских службеника - наведено је у саопштењу.

Ова лица су подвргнута испитивању на присуство алкохола, те је код А.Г. утврђено присуство од 1,47 промила алкохола у организму, а код Ј.П. 1,63 промила.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног суда у Прњавору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана