Пијана браћа пријетила пајсером и гађали саксијама полицајце

Небојша Томашевић
Пијана браћа пријетила пајсером и гађали саксијама полицајце

БАЊАЛУКА – Полиција у Гацку ухапсила је браћу Остоју и Богдана Г. из ове општине који су напали полицајце који су интервенисали по пријави насиља у породици, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да су се прије напада на полицију њих двојица и њихов брат Ђ.Г. напили и потом међусобно посвађали.

- Потом је њихов отац позвао полицију, а када су полицајци стигли Остоја и Богдан Г. су их напали. Вријеђали су их, пријетили и гађали саксијама, а Остоја Г. је запријетио и пајсером. Ђ.Г. није учествовао у нападу на полицајце. Иначе, Остоја Г. је од раније познат полицији по више кривичних дјела- каже наш саговорник.

Полицијска управа (ПУ) Требиње саопштила је да је Полицијска станица Гацко јуче  око пола часа послије поноћи запримила пријаву о насиљу у породици.

- Одмах по запримању пријаве, полицијски службеници Полицијске станице Гацко су изашли на лице мјеста гдје су затекли Ђ.Г., О.Г. и Б.Г. Доласком полицијских службеника на лице мјеста, О.Г. и Б.Г. почињу да вријеђају и омаловажавају полицијске службенике, као и да их гађају саксијама цвијећа чиме онемогућавају прилазак кући. Након што су се полицијски службеници склонили како не би задобили тјелесне повреде, О.Г. узима пајсер и наставља да полицијским службеницима упућује пријетње – наведено је у саопштењу.

Додато је да су послије одређеног времена О.Г. и Б.Г. су ушли у породичну кућу, а полицијски службеници су их лишили слободе у 1.40 часова.

-Алкотестирањем је код О.Г. утврђено  присуство алкохола у организму од 1,26 г/кг, а код Б.Г. 0,39 г/кг – наведено је у саопштењу.  

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да О.Г. буде испитан у својству осумњиченог за кривична дјела насиље у породици или породичној заједници и напад на службено лице у вршењу службене радње, а Б.Г. у својству осумњиченог за кривично дјело Напад на службено лице у вршењу службене радње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана