Пијан покушао да убаци бомбу у аутомобил

Ј. Са.
Пијан покушао да убаци бомбу у аутомобил

ЧЕЛИНАЦ - Г.Б. испитан је због сумње да је пијан из џепа извадио бомбу коју је потом хтио убацити у возило у којем је био путник.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да је осумњичени испитан јуче, те да је починио кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Г.Б. на терет стављамо да је 8. августа  увече, када је све и пријављено полицији, у Челинцу на аутобуском стајалишту, након изласка из путничког возила у којем је било путник, из џепа извадио ручну бомбу те имало намјеру да извади осигурач и баци је у унутрашњост возила, у чему није успјело, јер се возило удаљило – саопштено је из полиције.

Додају да је Г. Б. након хапшења испитан на присуство алкохола којом приликом је утврђено 1,79 промила алкохола у организму.

-Ручна бомба је пронађена и уз потврду одузета. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног суда у Котор Вароши – појашњено је у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана