Петровић након што је усмртио Батинића: Мислио сам да је пас

ГС
Петровић након што је усмртио Батинића: Мислио сам да је пас

БУГОЈНО - Пјевач Махир Петровић је крајем јула у Ускопљу покосио пјешака Јозу Батинића који је подлегао повредама, а Петровић је побјегао са лица мјеста.

Скоро мјесец дана се сакривао и са оцем Ирфаном Петровићем је покушао поправити оштећења на Аудију, а онда их је полиција открила и лишила слободе.

Он се огласио на Фејсбуку, те појаснио шта се десило кобне ноћи. Како истиче на почетку, заједно са пријатељем, кренули су према једном мјесту у близини Горњег Вакуфа да одвезу колегу.

"Одједном је нешто ударило"

- На путу код Бинга одједном је нешто ударило, ја нисам видио никога, нити сам шта видио на путу. Моје колеге су рекле да возим, те да је био пас на цести. Ишао сам трећом брзином неких 70-80 на сат. Да сам видио да је човјек на цести, не бих бјежао никако. Када сам ударио, колеге су ми рекле да возим даље и тад ме је нека паника ухватила. Стварно нисам знао шта сам ударио – појашњава Петровић.

- Када смо поново дошли на мјесто несреће, видио сам полицију и траке по путу. Ту сам се препао, нисам знао шта да радим, то је страх који се не може описати. Овим путем желим да породици Батинић изразим сућут. Нисам познавао човјека, али ми је жао. Пола мене је отишло с тим човјеком. Желио бих да ступим у контакт са породицом од настрадалог. Људи, стварно нисам видио човјека, не бих отишао да сам га видио. Од тог дана 20 кила сам измршао. На таблетама сам за смирење сваки дан, полудио бих да их не пијем – додаје.

Све признао полицији

Како каже, није могао терет носити на себи и онда је све признао полицији.

- Како сам касније видио, покојни Јозо Батинић се кретао по сред пута, али људи јел' то од Бога или не знам, али стварно нисам ништа видио. Да сам богдом видио, скренуо бих у бандеру па кад бих се сав поломио. Искрено, жао ми је човјека и његове породице. Тешко је, разумијем све. Вјерујте да је пола мене умрло с тим човјеком. Нажалост, Јозу не можемо вратити, али бих желио да се видим са његовом породицом. Жао ми је човјека, мене моја душа боли и не бих волио да се ико нађе у оваквој ситуацији – поручио је Петровић.

На питање новинара "Аваза", зашто је мјесец дана скривао шта је урадио, Петровић ништа није одговорио. Раније је на питање да ли би све ово испричао за "Дневни аваз", рекао "не бих хвала".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана