Петорица полицајаца признали кривицу и осуђени због примања мита

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Након прихватања споразума о признању кривице, Општински суд у Сарајеву прогласио је кривим и осудио петорицу полицијских службеника Јединице за саобраћај Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево за кривична дјела примања дара и другог облика користи и злоупотреба положаја или овлаштења.

Елвир Сиповић, Дамир Бихорац, Ален Козић и Амел Булбул осуђени су на казну затвора од по једне године, док је Емрах Хасанспахић осуђен на седам мјесеци затвора.

Истовремено, свој петорици забрањено је обављање позива, активности или функције полицијског службеника у трајању од пет година, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Наведена лица осуђена су да су током обављања задатака, а у зависности од патролног састава, од јуна до половине августа 2020. године прилком саобраћајних контрола од возача који су починили саобраћајни прекршај захтијевали или примили, између осталог, новац како их не би санкционирали или би им издали прекршајни налог с блажим казнама без забране управљања моторним возилом и казненим бодовима.

У односу на остале оптужене суђење се наставља.

У акцији "Дар један" средином августа 2020. година ухапштено је 17 полицајаца МУП-а Кантона Сарајево због сумњи у корупцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана