Петар Дукић завршио иза решетака

Небојша Томашевић
Петар Дукић завршио иза решетака

БАЊАЛУКА – Петар Дукић (44) звани Питер, коме се суди за организован шверц око три тоне дроге у предмету ”Транспортер”, завршио је у притвору због сумње да је напао и песницом ударио полицијског инспектора, потврђено је "Гласу Српске".

Дукићу је једномјесечни притвор одредио судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци на приједлог Окружног тужилаштва..

Према незваничним информацијама Дукић је инспектора напао 8. августа око 15.10 часова испред кафића у Лакташима.

Извор близак истрази је појаснио да се све десило када је полицајац тражио Дукића да му уручи позив за саслушање у оквиру друге истраге коју полиција спроводи. Том приликом дошло је до вербалне расправе током које је Дукић ударио инспектора шаком у главу.

-Након напада Дукић је побјегао у Добој и за њим је организована потрага. Утврђено је да је он у том граду промијенио аутомобил и вратио се у Бањалуку и Жандармерија га је пронашла и ухапсила у кампу у Рекавицама – рекао је извор близак истрази.

Како се сазнаје у оквиру потраге јаке полицијске снаге су синоћ извршиле рацију у Дукићевом кафе бару ”План Б” у насељу Борик.

Дукић има дебео криминални досије, а пред Судом БиХ у току му је суђење у предмету "Транспортер" за шверц наркотицима.

Оптужница га терети да је заједно са Бојаном Цвијетићем био један од организатора криминалне групе која је из Албаније, преко БиХ, прокријумчарила око три тоне марихуане у земље Европске уније у периоду од 2019. до 2021. године. Група је ухапшена у акцији ”Транспортер” када је полиција у Дукићевом комбију ”Ивеко” пронашла и заплијенила 316 килограма марихуане.

Тужилаштво БиХ на терет му ставља и прање новца у износу од око 3,6 милиона марака. Према оптужници Дукић је новац зарађен продајом дроге гурао у легалне токове преко кафе бара ”План Б” у Бањалуци, те ауто салона ”Мастер ауто”, који су у његовом власништву.

Новцем од дроге Дукић, као и особе које су с њим повезане, су стекле власништво над великом имовином која је детаљно описана у оптужници.

Ради се о два земљишта у Бањалуци са кућиштем и пословном зградом, четири стана у Источној Илиџи и Источном Сарајеву, двије гараже у Бањалуци, 25 аутомобила (вриједности од 4.000 до 258.000 КМ), два квада и три мотоцикла ”јамаха”.

Дукић је раније осуђиван новчаним казнама за наношење тјелесних повреда и угрожавање јавног саобраћаја.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана