Пет ухапшених у акцији "Каспер" предато Тужилаштву Кантона Сарајево

Срна
Foto: tuzlanski.ba

САРАЈЕВО- Пет лица ухапшених у акцији "Каспер", усмјереној на сузбијање трговине дрогом, предато је данас у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Ова лица ухапшена су јуче и сумњиче се за неовлаштену производњу и промет дроге, недозвољено држање ватреног оружја и експлозивних средстава, те недозвољено посједовање ватреног оружја.

У оквиру акције "Каспер", према наредби Општинског суда у Сарајеву, извршени су претреси на 12 локација у Кантону Сарајево, приликом чега је пронађено и одузето 1,2 килограма спида, 1,3 килограма марихуане, 90 грама хероина, више предмета за препакивање и препродају дроге /ваге и слично/.

Пронађено је и 900 КМ, једна полуаутоматска пушка, једна аутоматска пушка М56 са четири оквира муниције, те 156 комада метака разног калибра, једна ручна бомба, један пиштољ са оквиром и седам комада метака.

У акцији је ухапшено седам лица, повратника у вршењу кривичних дјела, а пет је предато Тужилаштву, док су два пуштена на слободу након криминалистичке обраде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана