Перо Лопов украо новац из Моторекса

Дијана Дујић
Перо Лопов украо новац из Моторекса

Добој - Против Пере Благојевића званог Перо Лопов (36) из Бијељине добојска полиција је поднијела извјештај због сумње да је у јуну ове године са непознатим лицем пресрео и опљачкао комби предузећа које се бави продајом аутодијелова "Моторекс" из Грачанице, са подручја Федерације БиХ, у којем се налазило 17.940 марака пазара.

Благојевић се налази у притвору од 24. септембра, када је ухапшен због крађе више од милион марака у Блажевцу код Пелагићева.

Возило "Моторекса" Благојевић је опљачкао са за сада непознатим лицем 10. јуна. Прије тога они су се око 19.20 часова маскирани и наоружани аутомобилом "опел вектра" довезли на регионални пут Добој - Станари, гдје су у мјесту Горња Остружња зауставили "голф 4", власништво брачног пара Нинковић, и уз пријетњу ватреним оружјем наредили супружницима да изађу из возила. Брачни пар се, наводно, враћао кући након посјете родбини када су их двојица разбојника са фантомкама на главама и оружјем у рукама пресрели и наредили да напусте возило.

Према незваничним информацијама, пљачкаши су били наоружани аутоматским пушкама. Аутомобилом који су украли од брачног пара довезли су се до Руданке и потом украдено возило паркирали на проширењу поред регионалног пута, гдје су сачекали и зауставили комби "опел виваро", власништво предузећа "Моторекс", и уз пријетњу оружјем наредили возачу да напусти возило.

Након тога комбијем су се одвезли у Которско, на подручју Добоја, гдје су на макадамском путу напустили возило из којег су украли 17.940 марака из пазара.

Више детаља порчитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана