Због мале пензије пријетио да ће их све побити: Пензионеру из Бијељине изречена мјера психијатријског лијечења

ГС
Због мале пензије пријетио да ће их све побити: Пензионеру из Бијељине изречена мјера психијатријског лијечења

БИЈЕЉИНА- Пензионеру из Бијељине Г.Ј. изречена је мјера безбједности обавезног психијатријског лијечења у затвореној установи због пријетњи које је у априлу 2021. године упутио радницима Центра за социјални рад у Бијељини.

Пензионер је био револтиран малом пензијом и запријетио је радницима Центра чији је иначе био корисник, да ће бацити бомбу и да му је циљ да побије што више људи, јер не жели примати пензију која је изразито мала.

Раднице су га како се наводи у пресуди почеле смиривати, али је Г.Ј. након изласка из канцеларије ударио ногом у врата и уз псовку добацио:

– Ето, да не буде да вас нисам упозорио.

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини теретило је пензионера да је у неурачунљивом стању извршио кривично дјело угрожавање сигурности.

Основни суд у Бијељини је оптуженом изрекао мјеру обавезног психијатријског лијечења на Психијатријској клиници Бањалука у трајању од годину дана.

– Суд ће сваке године поново одлучивати да ли је лијечење и чување у здравственој установи и даље потребно – наводи се у образложењу судске одлуке и додаје да је оптужени ослобођен плаћања трошкова судског поступка, преноси Српска.инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана