Пензионер поријеклом из БиХ осуђен због напада металном шипком

GS
Foto: IE

Пензионер (70), поријеклом из БиХ, а настањен у аустријском Тулну, осуђен је на затворску казну због напада металном шипком којом је претукао познаника, нанијевши му тешке повреде по тијелу и лицу.

Епилог је окривљућа пресуда према којој је пензионер осуђен на 10 мјесеци затвора. Такође, оштећеном, односно жртви мора да исплати 540 евра одштете.

Почео вријеђати пензионерове кћерке

Наводно, све десило у новембру, 2022. године, али пензионер је у четвртак на суду све порекао, оптуживши оштећеног да је он њега први напао.

Наводно, до сукоба, прво вербалног, дошло је по повратку пензионера из Босне и Херцеговине, гдје је боравио једно вријеме. 

Прво су се посвађали око неких недовршених радова, да би онда претучени наводно почео вријеђати пензионерове кћерке, говорећи му да имају 40 година, а да нису удате, те да их нико неће.

Наводно, жртва је њега прво напала

Ово је разбјеснило пензионера из БиХ, који је узео металну шипку и почео ударати познаника. Он му је нанио теже повреде. Према ријечима свједока, лице му је било потпуно крваво. Ипак, пензионер је јуче у суду испричао да се сукоб одвијао сасвим другачије.

Наводно, жртва је њега прво напала, а он је узео шипку у самоодбрани, преноси Аваз.

Ипак, пресудно је било свједочење комшије из сусједног дворишта, који је потврдио да је пензионер жртву брутално претукао металним предметом, а да му је читаво вријеме пријетио да ће га убити. Пензионер је само прокоментарисао свједочење ријечима: “Све су то лажови!”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана