Пелетара у Челинцу изгорјела у великом пожару: Ватру гасили седам часова

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

ЧЕЛИНАЦ – Пелетара фирме ”Храст промет”, власништво Славољуба и Дарка Дубравца, изгорјела је у великом пожару који је, преко викенда, букнуо у мјесту Грабовац код Челинца.

Славољуб  Дубравац рекао је за „Глас Српске“ да срећом у пожару нико није повријеђен, а материјална штета процјењује се на око 700.000 КМ.

Пожар је уочио случајни пролазник који је позвао полицију, а полиција је позвала ватрогасце који су одмах упућени на лице мјеста са три возила, а у помоћ је позвана и екипа из Бањалуке. Нажалост, пожар је уочен прекасно и до доласка ватрогасаца ватра је већ захватила комплетан објекат.

- Ватру су гасили седам часова. У пожару је изгорио комплетан погон за производњу пелета, као и камион ”МАН”, који се налазио уз објекат. Пожар је букнуо усред ноћи и за пола сата је изгорјело све. Још не знамо шта је узрок и то се утврђује - рекао је Дубравац.

Истакао је да им је остао други објекат у којем се налази дио пилане и производни погон елемената за паркете, док је пелетара уништена.

-Нажалост све се десило у најгорем могућем периоду по фирму. Извози су стали, иде зима... Пробаћемо прекрити објекат, али не зам шта ћемо даље - рекао је Дубравац.

Полицијска управа Бањалука  је, не наводећи о којој је фирми ријеч, саопштила да су у пожару изгорјели машине за прераду дрвета и камион

-Полицијској управи Бањалука у суботу око 02.55 часова, пријављено је, да је у мјесту Грабовац, општина Челинц, дошло до пожара на објекту фирме власништво Д.Д. из Челинца. Припадници Ватрогасне јединице Челинац, истог дана око 10.10 часова су локализовали пожар. Полицијски службеници су на лицу мјеста извршили увиђај, а том приликом су утврдили да су објекат наведене фирме са машинама за прераду дрвета и теретно моторно возило марке „МАН“, које је било паркирано уз објекат, у потпуности изгорјели – саопштено је из  ПУ Бањалука.

Наводе да је на лицу мјеста извршен увиђај, те да се тачне околности и узрок пожара истражују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана