Педофилу осам и по година затвора

Н. Т.
Педофилу осам и по година затвора

САРАЈЕВО - Младић (24), чији идентитет није саопштен, осуђен је у Општинском суду у Сарајеву на осам и по година затвора због полног односа са шестогодишњим дјечаком.

Случај је због заштите жртве био затворен за јавност, усљед чега нису саопштени ни детаљи. Осуђени младић је кривично дјело починио 19. априла 2018. године око 20.30 сати. Он је на тераси у приземљу своје куће имао насилни полни однос са шестогодишњим сином свога рођака.

Према оптужници, коју је подигло сарајевско тужилаштво, оптужени је тога дана срео шестогодишњака у близини куће и рекао му: “Хајде да видиш нешто.” Како се наводи, када су стигли на терасу, дјечаку је скинуо доњи дио тренерке, а потом и његове гаћице, те прст своје руке увлачио у анални отвор дјетета, да би потом свој полни орган ставио на анални отвор дјетета. У оптужници стоји да је дјечак тада почео вриштати и плакати јер је осјећао бол и страх, усљед којег није смио ни могао ништа да учини.

- Том приликом оптужени је свој полни орган дјетету ставио у уста, а потом га љубио по устима и образима. Дијете се у једном тренутку успјело отети и побјећи према својој кући, док је оптужени отишао на ливаду испод куће гдје се од узбуђености наставио самозадовољавати - наведено је у оптужници на основу које је изречена пресуда.

Истиче се да је шестогодишњак задобио лаку тјелесну повреду, а цијели догађај је на њега оставио посљедице на психичком плану и то у “у виду афекта залеђености, феномена избјегавања и страховања”. Оптуженом је у казну урачунато вријеме које је провео у притвору. Он је у вријеме почињења кривичног дјела имао 20 година, те му се с обзиром на то да има потешкоће у развоју, судило као старијем малољетнику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана