Педофила који је побјегао из суда у Бањалуци загребачка полиција лоцирала па пустила

ГС
Педофила који је побјегао из суда у Бањалуци загребачка полиција лоцирала па пустила

ЗАГРЕБ – Полицијска управа загребачка потврдила је за потврдила да је лоцирала Ивицу Мишковића (65) из Какња који је у бијегу од 7. новембра када је, након пресуде, побјегао кроз прозор просторије за задржавање Основног суда у Бањалуци.

-Није било основа за њено даље задржавање, односно хапшење с обзиром на то да је особа и хрватски држављанин. Наиме, према одредбама Устава Хрватске, хрватски држављанин не може бити изручен другој држави, осим кад се мора извршити одлука о изручењу или предаји, донесена у складу с међународним уговором или правном стечевином Еуропске уније. С обзиром на то да наведени услов у односу на наведену особу није био испуњен, Интерпол Загреб упутио је Интерполу Сарајево обавјештење о протоколу који је потребно испунити путем надлежних правосудних тијела – рекли су за „Јутарњи лист“ из загребачке полиције која чека даље потезе својих сарајевских колега и правосуђа у БИХ око Мишковића.

Ивица Мишковић побјегао је  након изрицања првостепене пресуде којом је осуђен на четири године затвора због злостављања дјевојчице (9). Иако су двојица судских полицајаца били у пратњи, Мишковића су оставили у просторији самог са судском полицајком, што је он искористио и на крају побјегао кроз прозор.

Током бијега му се успјела супротставити судска полицајка, али је Мишковић ударио нанијевши јој повреде.

За бјегунцем је расписана потјерница и обавијештене су све полицијске агенције у БиХ.

Уколико га ухапсе, Мишковић ће одговарати за два нова кривична дјела, односно бјекства и напада на овлаштену особу за шта су запријећене казне затвора од по максимално пет година затвора.

Породица жртве уједно је понудила награду за информацију о локацији бјегунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана