Пас луталица угризао дјевојчицу на игралишту!

АТВ
Пас луталица угризао дјевојчицу на игралишту!

БАЊАЛУКА - Пас луталица угризао је трогодишњу дјевојчицу за руку на дјечијем игралишту, званом ”Коцке” у улици Стефана Немање у Котор Варошу.

Дјевојчица је била са мајком и играла се, с велики бројем вршњака, када је пас луталица угризао за подлактицу. Помоћ јој је указана у Хитној помоћи Дома здравља ”Свети Пантелејмон”, а потом је превезена на Клинику за инфективне болести УКЦ Републике Српске.

”Љекари су је прегледали, санирали јој рану и преписали терапију. У налазу су назначили да, уколико се пас ухвати и идентифукује, да се изврши ветеринарски налаз и да се животиња тестира на бјеснило”, рекао је за АТВ отац дјевојчице Милутин Ђурић, наводећи да му је кћерка претрпила велику трауму.

Поред стреса и бриге за здрављем кћерке за ову породицу усљедила је нова драма. Након што су полицији и надлежним службама пријавили угриз пса нико од општинских органа ни прстом није мрднуо како би се пас пронашао, ни да би се породици помогло.

Родитељима је речено да комунална полиција нема дежурну екипу. Не постоји ни хигијеничарска служба, па су упућени на ветеринарског инспектора који им је саопштио да хватање пса није његов посао.

Породица се на крају сама дала у потрагу за псом и Ђурић га је послије више од 36 сати лоцирао, ухватио и збринуо.

”Ухватио сам пса, позвао ветеринара који га је прегледао и претпоставља да нема бјеснило, али му је потребан десетодневни надзор. Пса сам вакцинисао, чиповао, регистровао о свом трошку и сада се налази код мене... Уредно је збринут, храни се, али нико од надлежних органа и служби не жели да га преузме. Па шта да ја радим с њим?”, пита се Ђурић.

Огорчен је непоступањем општинских служби у Котор Варошу.

”Одлучио сам да свиме изађем у јавност како би упозорио суграђане, а посебно родитеље мале дјеце да обрате пажњу на луталице који их је све више на улицама Котор Вароша. На дјечијем игралишту свакодневно се скупља групица паса луталица, без надора. Ово није први случај да су неког угрзли и тај проблем се мора рјешавати да се спријече нежељене ситуације са штетним посљедицама по здравље и живот људи”, нагласио је Милутин Ђурић.

Горан Малијевић, шеф Одсјек за инспекцијске послове и комуналну полицију у општини Котор Варош, рекао је за АТВ да је проблем са псима луталицама раније рјешаван на начин да су имали склопљен уговор са одређеном фирмом која је збрињавала напуштене и остављене псе, што тренутно није случај.

”Од стране предузећа, са којим смо досада имали сарадњу, смо остали ускраћени за наведене услуге.Тренутно смо у потрази за рјешењем, те се надамо да ће у скоријем периоду проблем паса луталица бити у потпуности ријешен. Апелујемо на наше суграђане на свјесно и одговорно понашање према њиховим кућним љубимцима, како би се број паса луталица смањио, те да исте не остављају на улицама”, рекао је Малијевић.

У ПУ Бањалука су нам потврдили да им је цијели случај пријављен.

”Полицијској станици Котор Варош 6. јула је пријављено да је истог дана око 20.45 часова на дјечијем игралишту малољетно лице угризао пас луталица у предјелу руке, усљед чега је задобило тјелесне повреде. Малољетници је указана љекарака помоћ у УКЦ Републике Српске, а о догађају је обавијештен Одсјек за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Котор Варош”, рекла је портпарол ПУ Бањалука Милана Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана