Пало осам шверцера оружја, заплијењене пушке и експлозив

Н. Т.
Пало осам шверцера оружја, заплијењене пушке и експлозив

ЦАЗИН - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у оквиру акције „Лед“, на подручју Цазина и Босанске Крупе ухапсили осам особа због неовлаштеног промета оружјем те је заплијењен арсенал оружја.

Како је саопштено из ове агенције током акције обављени су претреси стамбених и других просторије те покретних ствари на осам локацији.

- Приликом претреса откривено је и привремено одузето седам аутоматских пушака, двије полуаутоматске пушке, три војне пушке М48 калибра 7,9 милиметра. Заплијењена су два пиштоља, два килограма  експлозива, двије ручне бомбе М75, спорогорећи штапин, тротилски метак, 458 метака за пушке, 155 метака за пиштољ као и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено наведено кривично дјело - саопштила је СИПА.

Додаје се да су претреси извршени због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело неовлаштен промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе прописано Кривичним законом БиХ.

Истиче се да је претрес реализован на основу налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана