Пало 19 осумњичених дилера са два килограма дроге

Н.Т.
Пало 19 осумњичених дилера са два килограма дроге

БАЊАЛУКА – Полиција је у оквиру акције "Ескадрон" ухапсила 19 особа из Бањалуке због сумње да су се бавили шверца наркотицима и запленила око 900 грама кокаина и око 1.1 кг марихуне те 35.000 КМ.

Ово је на конференцији за новинаре рекао начелник ПУ Бањалука Ђурица Вукелић који је навео иницијале ухапшених. Вукелић је рекао да су у акцији ухапшени В.М., Б.Ђ., А.Ћ., Д.П., М.Л., Г.С., С.С., М.Ћ., В.М. М.Т., М.Б., Д.Ј., Д.П., А.Р., Б.М., А.П., З.В., З.Б. и М.Р. сви из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога..

Истакао је да се за два лица која су обухваћена акцијом „Ескадрон" се интезивно трага, док се лице Р.П. из Бањалуке, налази у притвору. Према његовим ријечима -акција је трајала више мјесеци а у оквиру ње обављено је више претреса и саслушано на  десетине свједок

- У оквиру акције на основу наредби Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас су извршени претреси на више локација на подручју Града Бањалука. 

Укупно је пронађено и одузето укупно око 900 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, 1 100 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, новац у износу од 35 000 КМ, опрема за паковање, више дигиталних вага за прецизно мјерење и мобилних трлефона, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела- рекао је Вукелић.

Према његовим ријечима током акције је лакше повређен један припадник Специјалне антитерористичке јединце лакше повријeђен.

- Осумњичени лице је пустило пса кане корсо на полицију. Том приликом употребилинсу полицајци оружје да се одбране и дошло до рикоштеа и рањен је лакше један припаднил САЈА - рекао Вукелић и додао да је у току испитивање осумњичених.

Како су рекли у раније рекли у полицији акција "Ескадрон” усмјерена је на откривање и спречавње кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.   

Према информацијама из полиције  овом акцијом разбијена је  криминална група за коју се сумња да се дужи временски период бавила препродајом дроге на подручју Града Бањалука.  

Већина ухапшених има полицијски досије.

Акцију "Екадрон" спровели су припадници ПУ Бањалука у сарадњи са  Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, У акцији су учествовали и припадници Специјална антитерористичке јединице и Жандармерије РС.

Ухапшени су спроведени у ПУ Бањалука на криминалистичку обраду.  У полицији су рекли да се све мјере и радње у оквиру акције реализују се под надзором Окружог јавног тужилаштва Бањалука и Окружног суда Бањалука.

- Након завршене криминалистичке обраде лица ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука- рекао је Вукелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана