Паљанин с потјернице изазвао стравичну несрећу у којој је погинула мајка троје дјеце

Н. Томашевић
Паљанин с потјернице изазвао стравичну несрећу у којој је погинула мајка троје дјеце

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ -  Возач ”мерцедеса” који је пијан изазвао стравичну саобраћајну несрећу код Бачког Петровца, у којој је страдала жена (38), а повријеђено њено троје дјеце и супруг, је бјегунац од правосуђа Томислав Петровић (36) звани Томо из Пала.

Тешка саобраћајна несрећа догодила се на улазу у Бачки Петровац из правца Новог Сада.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је да је полиција ухапсила држављанина БиХ Ивана Петровића (36) због изазивања саобраћајне несреће у којој је страдала једна особа, а да је провером утврђено да су хрватска возачка дозвола и лична карта ухапшеног фалсификовани.

Дачић је навео да је Петровић, за којим је расписана међународна потерница БиХ и Аустрије, ухапшен пре два дана јер је изазвао саобраћајну несрећу код Бачког Петровца, а да је због сумње у стварни идентитет, на основу обавјештења Интерпола Сарајево, утврђено да су хрватски документи ухапшеног фалсификовани, саопштио је МУП.

.-Због сумње у стварни идентитет лица тражене су информације од партнерских полиција. Упоређивањем отисака прстију утврђено је, на основу обавјештења Интерпола Сарајево, да се ради о држављанину БиХ Томиславу Петровићу за којим је расписана међународна потјерница БиХ и Аустрије, а да су му хрватски документи фалсификовани - навео је Дачић.

"Гласу" је потврђено да је захваљујући МУП-у Републике Српске откривено да се ради о лажном идентитету.

Петровић годинама важи за безбједносно интересантну особу и дуже вријеме је у бјекству од правосуђа БиХ. За њим су расписане потјернице јер се није одазвао на издржавање казне од 13 мјесеци затвора коју му је изрекао Суд БиХ у предмету ”Волан”, за организовани криминал у вези са крађама возила.

Недоступан је и Основном суду у Сокоцу који је против Петровића потврдио оптужницу за напад на полицаја на Палама у септембру 2022. године, када је ухапшен заједно са једним од најтраженијих бјегунаца Европске уније Младеном Самарџијом.

Осумњичен је и у оквиру акције ”Спартакус” којом је обухваћено више особа осумњичених за организовани криминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана