Паљанин пријетио убиством - полиција му претресла кућу и пронашла ракетни бацач

Небојша Томашевић
Паљанин пријетио убиством - полиција му претресла кућу и пронашла ракетни бацач

ПАЛЕ - Полиција је ухапсила М.Ћ. из Пала због сумње да је пријетио повређивањем и убиством једној особи из Рогатице којој је оштетио и аутомобил, потврђено је "Гласу Српске".

Након хапшења, полиција је код њега пронашла оружје и муницију, а у арсеналу напружања је био и бацач ракета.

Како је саопштено из Полицијске управе Источно Сарајево, на терет му се стављају три кривична дјела и то угрожавање сигурности, оштећење и одузимање туђе ствари и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- М.Ћ. из Пала сумњичимо  да је 17. маја око 2.30 часова, у мјесту Сјетлина, општина Пале упутио пријетње по животи и тијело лицу из Рогатице, те истом оштетио путнички аутомобил. На основу наредбе Основног суда Соколац извршен је претрес путничког аутомобила, куће и помоћних објеката које користи осумњичени и том приликом пронађен је и одузет ручни бацач, двије пушке, 33  метака и девет патрона различитог калибра. Такође, током лишења од лица је привремено одузето ватрено оружје-пиштољ - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је у току  документовање предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево, против М.Ћ. бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана