"Пала" трочлана банда која је пљачкала туристе на ауто-путевима у Србији

Срна
"Пала" трочлана банда која је пљачкала туристе на ауто-путевима у Србији

БЕОГРАД - Полиција у Србији ухапсила је данас трочлану банду која је пљачкала стране туристе и држављане на ауто-путевима у Србији, а приликом хапшења лакше су повриједили три полицајца, оштетили службено возило и наплатну рампу.

Ухапшено је лице из Крушевца чији су иницијали Д.Ж. и лица из Краљева С.С. и М.В. због више кривичних дјела разбојништво, тешка крађа и покушај тешке крађе, саопштено је из МУП-а Србије.

Они су осумњичени да су јутрос на ауто-путу Београд - Ниш, код Смедерева, на паркингу поломили задње стакло на возилу, у коме су спавали бугарска држављанка и грчки држављанин, а затим украли торбу у којој је било 600 евра, платне картице и мобилни телефони.

Потом су на ауто-путу код Јагодине на паркингу избушили гуму на возилу чији је власник њемачки држављанин, затим поломили стакло на возилу и украли торбу у којој су биле личне ствари.

Након тога, полиција је ухапсила Д.Ж., С.С. и М.В. на наплатној станици "Кошеви" на ауто-путу за Крушевац.

Они су пружали отпор током хапшења, када су лакше повријеђена три полицијска службеника, док је оштећено службено возило и наплатна рампа, тако да су им на терет стављена и кривична дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности и уништење и оштећење туђе ствари.

У возилу осумњичених полиција је пронашла украдене предмете приликом извршења кривичних дјела и биће враћени оштећенима.

Постоје основи сумње да су Д.Ж., С.С. и М.В. на ауто-путу Београд - Ниш и Београд - Чачак у вријеме туристичке сезоне, извршили више кривичних дјела на штету страних држављана.

Осумњиченима је, по налогу Основног тужилаштва у Смедереву, одређено задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

У оквиру ове акције, само током јучерашњег дана било је ангажовано 99 патрола са 200 полицијских службеника подручних полицијских управа, Управе саобраћајне полиције, Управе граничне полиције и Жандармерије Србије.

У саопштењу се додаје да Министарство унутрашњих послова придаје велики значај безбједности страних држављана у Србији и убудуће ће улагати максималне напоре да се сви током боравка у Србији осјећају сигурно и безбједно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана