"Пала" провалничка група која је "харала" Српском

Н.Т.
"Пала" провалничка група која је "харала" Српском

Пет особа ухапшено је у оквиру полицијске акције ”Window" усмјерене на разбијању криминалне групе која је, како се сумња, организовано обијала куће и станове широм Републике Српске одакле су крали новац и вриједније предмете.

Како сазнајемо, акцију води Управа Криминалистичке полиције МУП-а РС.

У полицији наводе да је акције у току, те да се врше претреси на више локација широм Српске. У акцији учествују Управа за организовани криминал МУП-а Српске и полицијске управе Градишка, Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и ИСточно Сарајево.

Према незваничним сазнањима „Гласа“, ухапшени су Сретен Симић, Борис Симић, Бранислав Миличић, Дарко Јокић и Дејан Мијатовић.

”Акција ”Window" се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци“, наводе у МУП-у Српске и додају да је ухапшена група осумњичена за 12 кривичних дјела тешке крађе.

Како јавља АТВ, сумња се да је број провала далеко већи, али да оштећени неке крађе нису ни пријављивали-.

”МУП Републике Српске позива грађане који су у протекла три мјесеца имали провале у њихове стамбене или пословне објекте, а која дјела нису пријавили полицији, да то учине у надлежним полицијским станицама или путем бесплатног броја телефона 122”, наводе у МУП Српске.

Након завршених претреса и извршене криминалистичке обраде  осумњичени ће бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана