Пала криминална група, на столу остало око 600.000 КМ!

GS
Пала криминална група, на столу остало око 600.000 КМ!

Полиција је у једном будванском хотелу затекла 16 особа - чланове високоризичне организоване криминалне групе из Црне Горе, као и оперативно интересантне особе из региона, за столовима такозваног покер тексаса, док се испред њих налазио већи број чипова за коцкање, као и подијељен шпил карата, пишу црногорске "Вијести".

- По налогу тужиоца у Основном државном тужилаштву у Котору ова лица су доведена у службене просторије Одјељења безбједности Будва, те су од њих по налогу тужиоца привремено одузете карте, чипови, плочице и новац у укупном износу од око 300.000 евра. Од њих су у службеним просторијама прикупљена обавјештења на записник, те полиција предузима даље мјере и радње у сарадњи са надлежним тужилаштвом у циљу утврђивања свих околности и чињеница, те евентуалне правне квалификације догађаја, а у правцу откривања кривичног дјела неовлашћено организовање игара на срећу - саопштено је из полиције.

Додаје се да је у тренутку контроле наведених особа утврђено да је у игри било око 289.000 евра.

- Такође, у одвојеним активностима, службеници Сектора за борбу против криминала у сарадњи са службеницима Регионалног центра безбједности „Југ“ и припадницима Сектора полиције посебне намјене спровели су активности из своје надлежности у једној дискотеци у Будви, којом су приликом контролисани високорангирани чланови једне организоване криминалне групе. Међу контролисаним лицима затечена су лица којима је суд изрекао мјеру надзора – забрана напуштања мјеста пребивалишта и боравишта, а која су изашла из УИКС-а по основу недоношења првостепене пресуде у року од три године -саопштено је из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана