Пала четири шверцера наркотицима, дрогу продавали у земљама региона

Небојша Томашевић
Пала четири шверцера наркотицима, дрогу продавали у земљама региона

САРАЈЕВО – Четири особе ухапшене су у акцији „Раптор“ на подручју Сарајева због сумње да су се бавили међународним шверцом наркотика.

- Осумњичене теретимо да су се на територији БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе и других земаља континуирано бавили неовлашћеном међународном купопродајом, транспортом, посредовањем и испоруком опојних дрога „кокаин“, „марихуана“ и „спид“, као и другим кривичним дјелима-саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додаје се да су у оквиру акције претресени објекати и возила која користе поменута лица.

- Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлашћени промет опојним дрогама, кријумчарење људи, те кривичним дјелом злоупотреба осигурања. Ове активности наставак су операција у предметима са дешифрованим апликацијама „Скај“ и „Аном“ - наводи се у саопштењу.

Истакли су да ће осумњичени бити  испитани у законском року, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Нагласили су да је акција „Раптор“ усмјерена на сузбијање организованог криминала у вези са неовлашћеним међународним прометом опојних дрога. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана