Пацијент у Великој Кладуши тукао медицинску екипу која му је помогла

Г.С.
Пацијент у Великој Кладуши тукао медицинску екипу која му је помогла

ВЕЛИКА КЛАДУША - Синдикат здравствених радника Велике Кладуше затражио је заштиту и ангажман надлежних органа након што је у ноћи између протеклог понедјељка и уторка, један пацијент физички насрнуо на раднике Дома здравља у том граду који су му пружили помоћ.

Како преносе Независне новине догађај су снимиле надзорне камере и он је потом окачен на друштвене мреже, а у снимку се може видјети како крупнији мушкарац насрће и удара двојицу медицинара.

У саопштењу се наводи како је пацијент у бесвјесном стању довезен у Дом здравља након што је имао саобраћајну незгоду и да му је пружена адекватна медицинска помоћ. Након што се освијестио, напао је медицинаре.

"Овим путем желимо да упознамо јавност на свакодневне тортуре, физичке и психичке, на медицинске раднике Дома здравља Велика Кладуша који су увијек на располагању свим грађанима, али су нажалост врло често изложени стресним ситуацијама у којима је угрожен њихов рад", каже се у саопштењу синдиката.

Наводи се да је крајње вријеме да медицински радници добију статус службених лица како би законски били адекватно заштићени.

Огласио се и Синдикат здравствених радника УСК те упозорио како су овакве ситуације доста честе и да медицинари требају законску заштиту на своме послу.

"У овоме случају медицинари су поступили као прави професионалци, испоштовали су све протоколе и пружили пацијенту адекватну помоћ. Све ово што се послије десило посао је неких других органа", рекао је Елвир Хрустановић, предсједник поменутог синдиката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана