Ово су приведени службеници ПУРС: За "част" опраштали дугове (ВИДЕО+ФОТО)

Небојша Томашевић
Ухапшени службеници ПУРС
Foto: Дражан Поздеровић | Ухапшени службеници ПУРС

БАЊАЛУКА - Службеници Пореске управе Републике Српске Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић ухапшени су због сумње да су примали мито како би са дужницима договорили начин плаћања дуга који су и умањивали, потврђено је "Гласу Српске".

Акцију хапшења извели су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су претресли просторије Пореске управе.

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет  лишили су слободе три лица У.З, Д.Л. и М.Ј., запослена у Пореској управи Републике Српске на пословима стручни сарадник за принудну наплату. 

Лица лишена слободе сумњиче се да су извршила кривична дјела примање мита злоупотреба службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем – речено је у МУП-у Српске.

Према незваничним информацијама поменути су се са пореским дужницима договарали око наплате дуга, а у замјену су примали "част".

Извор близак истрази је рекао да су они дужницима давали могућност плаћања на рате или им смањивали дуг у замјену за мито.

Из МУП-а Српске су нагласили да се све активности реализују по наредбама Окружног суда Бањалука и под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

- У току су претреси на локацијама које користе осумњичена лица, а након криминалистичке обраде лица ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата поступајућем тужиоцу Републичког јавног тужилаштва-наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана