Ово је осумњичени саучесник у убиству Саше Кулишића: Има 19 година, био љубавник жене убијеног

Г.С.
Ово је осумњичени саучесник у убиству Саше Кулишића: Има 19 година, био љубавник жене убијеног

ДОБОЈ - Полиција и даље настоји склопити све коцкице убиства Саше Кулишића (46), за који су осумњичени његова супруга Андреа Кајганић (32), те њен млади љубавник Дражен Лазаревић (19).

Према првим резултатима истраге Андреа и Дражен су се одлучили на злочин како би могли да наставе своју љубавну везу за коју је убијени недавно и сам сазнао, незванично сазнаје АТВ.

Не искључује се могућност да иза свега стоји користољубље, односно да су осумњичени жељели да се докопају Кулишићеве имовине, увјерени да ће им остати његова кућа, посао... 

„Сви детаљи злочина се детаљно испитују, а трага се и за одређеним доказима, као што је нож за којим трагају рониоци Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске”, наводи извор поменутог портала.

Кајганићева и Лазаревић ће бити предати тужилаштву. Уколико се докаже кривица Кајганићевој, према Кривичном законику Републике Српске, пријети казна доживотног затвора.

Лазаревић не може добити доживотну казну затвора

С друге стране Лазаревићу се доживотни затвор не може изрећи, будући да није напунио 21 годину.

”Казна доживотног затвора не може се изрећи учиниоцу који у вријеме извршења кривичног дјела није навршио двадесет и једну годину живота, нити трудној жени”, наводи се у закону.

Кулишићево тијело пронађено је у шуми недалеко од излетишта Преслица код Добоја. Био је наг, везан за дрво, канапом и селотејп траком. Како је саопштио начелник ПУ Добој Слободан Радинковић као директни извршилац убиства осумњичена је његова супруга Андреа, док се Лазаревић терети за саизвршилаштво и помагање злочина.

Злочин је почињен јуче око један сат иза поноћи, а полиција је пронашла доказе који указују да је све било детаљно планирано. 

Кулишић, који је брутално убијен на Преслици код Добоја, прво је отрован лијековима, а затим су током ноћи супруга жртве и њен саучесник Лазаревић упали у кућу. Одвезли су га на Преслицу, гдје га је прво жена убола ножем а затим су га везали за дрво и убили.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана