Ово је највјероватније узрок пожара у "Тропиковом" складишту

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Синоћњи пожар на објекту компаније “Тропик” у Бањалучком насељу Дервиши у којем је изгорило складиште избио је највјероватније на пуњачима батерија за виљушкаре, сазнаје портал Капитал.

Пожар се проширио на цијели објекат и распламсао кад је захватио неколико шлепера са јестивим уљем које се користи за припрему готових јела које потом „Тропик“ дистрибуише самопослугама у свом малопродајном ланцу.

На објекту је причињена огромна материјална штета, али је покривен осигурањем које ће извршити исплату након увиђаја и процјене, преноси Капитал.

У питању је објекат у оквиру неколико других зграда бившег предузећа „Кристал“ у којем се свакодневно припрема готова храна и за све малопродајне „Тропикове“ продавнице гдје продају готове оброке.

Према нашим информацијама, у пожару није било страдалих, а један радник који је би сам у тренутку избијања, се приликом покушаја гашења, нагутао дима и пружена му је љекарска помоћ.

Пожар је избио синоћ око 20.45 часова, а ватрогасци су га гасили до 2.45 часова ујутро.

Јутрос је на пожаришту још куљао дим, а командир Ватрогасне бригаде Бањалука Мирослав Малинић је рекао да је постојала опасност да пожар захвати и друге објекте, али да су успјели да га локализују током ноћи.

-Циљ је био да спријечимо ширење на сусједне хале и друге објекте. Прва екипа је након избијања пожара и дојаве стигла у року од три минуте - рекао је Малинић.

Након потпуног гашења пожара, током дана се очекује да ће изаћи инспекција која ће дефинитивно потврдити узрок пожара.

Повезани текстови:

Ватрогасци спријечили катастрофу у Дервишима, изгорјеле тоне робе

Екипа „Гласа“ на терену: Дим и даље куља из складишта „Тропика" (ФОТО; ВИДЕО)

Погледајте посљедице великог пожара у Дервишима (ФОТО

Локализован пожар у Дервишима, материјална штета огромна

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана