Дервенћанин се представљао као рођак Здравка Мамића, од наивних узео 210.000 евра

ГС
Дервенћанин се представљао као рођак Здравка Мамића, од наивних узео 210.000 евра

ЗАГРЕБ - Општински кривични суд у Загребу изрекао је првостепену пресуду Златку Мамићу из Дервенте који је на превару од наивних грађана узео 210.000 евра представљајући се као рођак свог презимењака Здравка. Мамић је добио условнo годину затвора, што значи да ће у затвор отићи само уколико у року од пет година не почини ново кривично дјело.

Мамић (48), који живи у Загребу, проглашен је кривим јер се од марта 2015. до јануара 2017. у Загребу, Новој Градишки и Сиску се, у немјери да прибави материјалну добит, неистинито представљао већем броју људи као скаут Динама, те као рођак бјегунца Здравка Мамића (64) и као особа која располаже повјерљивим информацијама да Динамо постаје дионичко друштво, јавио је 24сата.хр.

Мамић је људима говорио да ће ускоро почети продаја дионица и то по цијени од једног евра по дионици које ће моћи купити само повлашћене особе, да ће се након краћег времена те дионице моћи продати по цијени од 10 или по седам евра по дионици, иако је био свјестан да ништа од тога није тачно.

Тим људима је предлагао да му дају новац како би он купио дионице у њихово име.

Да би превара била што увјерљивија, људима је давао потврде о новцу као и времену када ће им та добит бити исплаћена, те им је у сврху даљњег одржавања контакта слао имејл поруке с наводне е-адресе стварне раднице клуба Динамо.

Чак је једном мушкарцу, тврдећи да је скаут Динама, обећао и запослење у клубу и то на радном мјесту информатичара, те му је за ту “услугу” тражио додатни новац.

Људи су му слијепо вјеровали и давали различите износе новца, те је Мамић прибавио 1.590.100.00 куна (око 210.000 евра).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана