„Отров ставили у врућу прасетину“: Звицер послао у притвор печење напуњено цијанидом

ГС
„Отров ставили у врућу прасетину“: Звицер послао у притвор печење напуњено цијанидом

БЕОГРАД - Суђење вођи кавачког клана Радоју Звицеру, који је у бјекству и за њим се трага, и још 44 оптужених наставља се пред Специјалним судом у Београду.

Они се сумњиче да су били дио такозваног врачарског клана који се сумњиче за убиства Александра Халабрина, Драгана Ристића Чађе и Александра Шарца, као и покушаје убиства сада покојног Лазара Вукићевића, за чију се ликвидацију суди криминалној групи Вељка Беливука, затим Самира Дивљановића, Милоша Ниловића Руње, Андрије Зарића и Ареснија Стефановића, као и планирање ликвидације припадника криминалне групе Страхиње Савића у притвору у Бјелом Пољу.

Иначе, и Савић је обухваћен оптужницом због сумње да је учествовао у убиству Шарца, али је према наводима оптужнице, послије хапшења у Црној Гори проговорио о убиствима и истражитељима отворио свој Скај телефон, због чега су они који су га ангажовали за ликвидације одлучили да га отрују, пише Курир.

У печење које му је сестра однијела у притвор, како се наводи у оптужници, ставили су му цијанид, али је он месо појео и преживио, јер су отров ставили у прасетину док је још била врућа, па се "цијанид апсорбовао".

Оптужницом је обухваћена и једна жена, Александра Човић, иначе рођена сестра оптуженог Лазара Илића, који се сумњичи да је директни извршилац убиства Шарца у Тржном центру Ушће и суди му се у одсуству, пошто је у притвору у Црној Гори. Она би данас пред судом требало да изнесе своју одбрану. На почетку суђења, она је кратко изјавила да је разумјела оптужницу али да није крива. Тужилаштво је иначе терети да је учествовала у припреми убиства Савића у притвору у Црној Гори.

“На претходном суђењу, одбрану је изнело петнаестак оптужених, међу којима је и Никола Качаревић, супруг старлете Тамаре Ђурић. Сви саслушани до сада, осим Марка Дракуле, који је признао да је 7. октобра 2019. подметнуо експлозивну направу испод "поршеа" Лазара Вукићевића, негирали су наводе оптужнице. Дракула, који је син познатог панкера Небојше Дракуле, фронтмена групе "Директори", изјавио је да му је намјера била само да оштети аутомобил али да никога не повриједи”, подсјећа саговорник Курира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана