Откривени нападачи на Хариса Јована Матараџију у Високом

Н. Т.
Откривени нападачи на Хариса Јована Матараџију у Високом

ВИСОКО - Височани С. Е. (53) и С. К. (32) сумњиче се да су напали и на кућном прагу претукли свог суграђанина Хариса Јована Матараџију (42), потврђено је “Гласу Српске”.

Разлог напада није саопштен, а према незваничним информацијама, Матараџија се изјашњава као Србин, што је за нападаче био довољан разлог да му нанесу повреде. Овај младић је из мјешовитог брака Српкиње и Бошњака и претпоставља се да је мотив премлаћивања његово изјашњење и убјеђења. Према причи нападнутог Матараџије, на њега су у недјељу насрнула тројица нападача док је затварао врата гараже у породичној кући.

Сматра да ту нису били случајно, јер је и раније путем друштвених мрежа добијао националистичке пријетње, а каже и да су дошли наоружани палицама. Његова сестра Милада Матараџија испричала је да вјерује да би нападачи убили њеног брата да није чула његов вапај и звала полицију. Министарство унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона саопштило је да им је 21. марта пријављено да је више особа напало М. Х. у Високом.

- Након дојаве на мјесто напада је упућена патрола, која је обавила разговор за затеченим лицима, фотографисала лице мјеста, те предузела и друге потребне мјере. Утврђено је да су, осим М. Х. и М. А, у догађају учествовали С. Е. и С. К. из Високог, које сумњичимо за извршење напада - саопштили су из МУП-а ЗДК и додали да је М. Х. у нападу задобио лакше повреде.

Портпарол МУП-а ЗДК Алдина Ахмић казала је да ће све особе бити испитане на околности догађаја, те ће надлежном тужилаштву бити достављен извјештај. У полицији су истакли да се осумњичени и нападнути воде у евиденцијама полицијске станице Високо због прекршаја и кривичних дјела, због чега су процесуирани у више наврата.

Харис Јован је, како се сазнаје, одлучио да напусти родно Високо, али не због посљедњег напада у којем му је и живот угрожен. Одлази јер је и без права на рад, нарушеног достојанства и права да јасно каже ко је.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана