Откривени фалсификовани документи Француске, Њемачке и Чешке

Срна
Откривени фалсификовани документи Француске, Њемачке и Чешке

САРАЈЕВО - На граничном прелазу Градишка слободе је лишен страни држављанин након што је на увид дао фалсификовану путну исправу и личну карту Француске за коју је утврђено да је потражује Интерпол као украден, односно изгубљен документ.

Припадници Јединице граничне полиције Градишка контролисали су страног држављанина у уторак, 16. фебруара, у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Беч на изласку из БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Ово лице није посједовало друге документе на основу којих би био утврђен његов идентитет, а у разговору са службеницима изјавио је да долази из Алжира.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе о догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

Фалсификовани документи привремено су одузети, а страни држављанин предат Служби за послове са странцима БиХ.

Истога дана, службеници граничног прелаза Рача су на изласку из БиХ на овом прелазу открили фалсификовану возачку дозволу Њемачке коју је на увид дао држављанин БиХ.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, према чијем налогу је документ привремено одузет и настављен даљи рад на случају.

Службеници на граничном прелазу Орашје су у понедјељак, 15. фебруара, приликом уласка у БиХ открили фалсификовану возачку дозволу Чешке код држављанке БиХ.

Фалсификовани документ је привремено одузет, а против осумњичене биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу Кантоналном тужилаштву Посавског кантона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана